• Посилання скопійовано

ПДФО із сум виплаченого роялті утримується податковим агентом

Чи потрібно у якості податкового агента утримувати з фізособи — володільця прав на торговельну марку (у ліцензійному договорі виступає як фізособа, а не ФОП) податок з сум сплаченого роялті? Це та інші питання роз'яснила ДФС у новому листі

ПДФО із сум виплаченого роялті утримується податковим агентом

ДФС у м. Києві у листі від 10.10.2016 р. №6503/Ш/26-15-13-02-15 відповіла на наступні питання.

Чи потрібно у якості податкового агента утримувати з фізособи — володільця прав на торговельну марку (у ліцензійному договорі виступає як фізособа, а не ФОП) податок з сум сплаченого роялті?

Податок на доходи фізичних осіб з сум виплаченого роялті утримується податковим агентом.

Відповідно до пп. 170.3.1 ПКУ, роялті оподатковується за правилами, встановленими для оподаткування дивідендів, за ставкою, визначеною пп. 167.5.1 ПКУ (18 відсотків).

Більше про оподаткування роялті>>

 

Чи дозволена форма розрахунків за договором на комерційні послуги щодо використання прав на торговельну марку у вигляді не фіксованої суми, а відсотка від обсягу виручки за проданий товар з використанням такої торговельної марки

Встановлення форм розрахунків за цивільно-правовими договорами стосується договірних відносин між суб’єктами господарювання та не відноситься до сфери діяльності контролюючих органів.

 

Правові наслідки, які наступають, якщо сума виплат щомісячних платежів по договору на комерційні послуги із використання прав на торговельну марку перебільшать обсяг доходу передбаченого для ФОП II групи, з яким цей договір укладено

Згідно пп. 298.2.3 ПКУ, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, зокрема, у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу.

Відповідальність за порушення податкового законодавства, зокрема за перевищення граничного обсягу доходу, встановленого для певної групи платників єдиного податку, покладено безпосередньо на платника податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»