• Посилання скопійовано

Надаєте безоплатне харчування працівникам — сплатіть ПДФО

Податківці нагадують, що вартість такого харчування включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо і оподатковується ПДФО за ставкою 18%

Надаєте безоплатне харчування працівникам — сплатіть ПДФО

ДФСУ у листі від 20.12.2016 р. № 27407/6/99-99-13-02-03-15 нагадує, що у разі надання працедавцем безоплатного харчування працівникам за умови, що на таке харчування не поширюються норми пп. 165.1.9 ПКУ, працедавець як податковий агент включає вартість цього харчування до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо і оподатковує його ПДФО за ставкою 18%.

Нагадаємо, що згідно з пп. 165.1.9 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів, газованої солоної води, яким роботодавець забезпечує такого платника податку відповідно до Закону України «Про охорону праці» .

***

***

Читайте також:

Організація бухобліку в їдальні для харчування працівників;

Як оподатковуються виплати на безоплатне харчування працівників

Безкоштовне харчування працівників на умовах “шведського столу: оподаткування

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»