• Посилання скопійовано

Чи оподатковується ПДФО дохід за здані мастила

Доходи фізосіб за здані спеціалізованим госпсуб'єктом відпрацьовані мастила (оливи) для подальшої утилізації та переробки не включаються до оподатковуваного доходу

Чи оподатковується ПДФО дохід за здані мастила

ДФСУ у листі від 06.03.2017 р. № 4589/6/99-99-13-02-03-15 роз'яснила: якщо суб’єктом господарювання здійснюється збирання відходів у вигляді відпрацьованих мастил (олив) від фізичних осіб з метою їх подальшої утилізації та переробки, то до доходу, що нараховується (виплачується) таким суб’єктом фізичним особам за здані ними мастила (оливи) можуть бути застосовані норми пп. 165.1.25 ПКУ.

Цим підпунктом визначено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума доходу, отримана платником податку за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, включаючи використані (виснажені) акумулятори електричні свинцево-кислотні (код 8548 10 21 00 згідно з УКТ ЗЕД), залишки та брухт електричних акумуляторів із вмістом свинцю (код 8548 10 91 00 згідно з УКТ ЗЕД), та брухт дорогоцінних металів, проданий Нацбанку.

При цьому суб’єкт господарювання має ураховувати вимоги, встановлені Порядком збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), затвердженим постановою КМУ від 17.12.2012 р. № 1221.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»