• Посилання скопійовано

Компенсація витрат на оформлення візи для працівника - дохід?

Податківці розглянули питання щодо відшкодування податковим агентом витрат на оформлення візи, понесених фізичною особою (працівником) у разі відрядження за кордон

Компенсація витрат на оформлення візи для працівника - дохід?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 16.05.2017 р. № 204/6/99-99-13-02-03-15/ІПК звертає увагу, що згідно з пп. 170.9.1 ПКУ не є доходом платника податку - фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, сума відшкодованих йому витрат на відрядження в межах фактичних витрат, зокрема, на оформлення закордонних паспортів та дозволів на в'їзд (віз).

Зазначені витрати не є об'єктом оподаткування цим податком лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат. При цьому будь-які витрати на відрядження не включаються до оподатковуваного доходу платника податку за наявності документів, що підтверджують зв'язок такого відрядження з господарською діяльністю роботодавця/сторони, що відряджає.

З огляду на це, податківці роблять висновок: не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку - фізособи сума відшкодованих йому роботодавцем витрат на оформлення візи, понесених таким платником у разі відрядження за кордон за умови виконання вимог, встановлених п. 170.9 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»