• Посилання скопійовано

Договір про продаж нерухомості анульовано: чи оподатковується повторний продаж?

Податківці роз'яснили: якщо договір на продане нерухоме майно було анульовано після першого продажу – повторний продаж не оподатковується

Договір про продаж нерухомості анульовано: чи оподатковується повторний продаж?

ДФС у Волинській області роз'яснила: якщо фізичною особою було продано нерухоме майно, зазначене у п. 172.1 ПКУ, а в подальшому даний договір продажу анульовано та та ж нерухомість продана повторно (тобто здійснено продаж одного об’єкта), то дохід з даного продажу не оподатковується, якщо таке майно перебуває у власності платника податку понад три роки.

Якщо ж таке нерухоме майно перебуває у власності платника податку менше трьох років, то дохід від продажу підлягає оподаткуванню за ставкою в розмірі 5% від вартості такого об’єкта нерухомого майна.

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»