• Посилання скопійовано

Як заповнювати розділ ІІ ф. №1ДФ - чергове роз'яснення від ДФС

Податківці у своєму листі нагадали про порядок заповнення розділу II ф. №1ДФ. Докладніше далі

Як заповнювати розділ ІІ ф. №1ДФ - чергове роз'яснення від ДФС

Порядок заповнення розділу ІІ №1ДФ

Податківці  у своєму листі від 07.12.2017 р. № 2881/6/99-99-13-01-01-15/ІПК вкотре  зазначають, що у графах загальна сума нарахованого (виплаченого) доходу рядка «Військовий збір» розділу II  ф. №1ДФ має зазначатися загальна сума доходів, що була нарахована (виплачена) платникам податків, зокрема: суми допомоги по вагітності та пологах, аліменти, виплати фізичним особам - підприємцям. 

У своєму роз'ясненні вони керуються нормою п. 3.11 розділу III Порядку №4. Про таку ж позицію податківців ми розповідали тут та тут>> 

 

Поради податковим агентам

Зазначимо, що штрафу у розмірі 510 грн за п. 119.2 ПКУ не буде. Адже цей штраф стосовно військового збору має застосовуватися лише, якщо помилка призвела до заниження/завищення його суми (чого у випадку із неоподаткованим доходом не буває). Про те, які саме санкції загрожують за ці порушення щодо військового збору, податківці розповідали, наприклад, тут>>

Але, щоб уникнути суперечок із податківцями при перевірках з цього приводу, радимо отримати індивідуальну податкову консультацію та діяти вже за нею (або зазначати неоподатковані доходи в розділі ІІ форми №1ДФ, або ні). Адже, згідно зі ст. 53 ПКУ саме індивідуальна податкова консультація, надана в письмовому або в електронному вигляді, захистить платника податків, який її отримав. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»