• Посилання скопійовано

Адвокатське об’єднання оплатило членські внески до спілки Адвокатів за своїх членів: що з оподаткуванням?

Членські внески, сплачені за своїх працівників, вважаються додатковим благом та оподатковуються ПДФО та військовим збором

Адвокатське об’єднання оплатило членські внески до спілки Адвокатів за своїх членів: що з оподаткуванням?

Відповідно до п. 163.1 ПКУ об’єктом оподаткування платника податку (як резидента так і нерезидента) є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, який складається із суми оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) протягом такого звітного податкового місяця, - повідомляє ДФС у Львівській області.

Підпунктом 14.1.47 ПКУ встановлено, що додаткові блага – кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами розд. IV ПКУ). 

Згідно з пп. 164.2.20  ПКУ  до бази оподаткування включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо у вигляді інших доходів, крім зазначених у ст.165 ПКУ

Згідно з пп. 14.1.180 ПКУ податковий агент зобов’язаний, зокрема, нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розд. ІV ПКУ, до бюджету від імені та за рахунок фізособи з доходів, що виплачуються такій особі. 

Згідно з п.167.1 ПКУ ставка ПДФО становить 18% бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у п. 167.2 167.5 ПКУ) у тому числі, але не виключно у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. 

Також, згідно з п. 16-1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ вказаний дохід підлягає оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5%.

Отже, членські внески, сплачені за своїх працівників, вважаються додатковим благом та оподатковуються ПДФО (18%) та військовим збором (1,5%). 

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»