• Посилання скопійовано

Виплата доходів підприємцю-"єдиннику" за незазначену в облікових даних діяльність: що з ПДФО та військовим збором?

ДФСУ розглянула питання щодо необхідності утримання ПДФО та військового збору з доходів, що були нараховані (виплачені) підприємцю - платнику єдиного податку, якщо такий підприємець не має відповідного виду підприємницької діяльності в його облікових даних

Виплата доходів підприємцю-"єдиннику" за незазначену в облікових даних діяльність: що з ПДФО та військовим збором?

ДФСУ у листі від 10.01.2018 р. №100/6/99-99-13-01-01-15/ІПК зазначила, що у разі нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю платнику єдиного податку III групи доходів від не зазначених в його облікових даних та в реєстрі платників єдиного податку видів діяльності, суб'єкт господарювання не здійснює утримання ПДФО та військового збору.

Крім того, згідно з пп. "б" п. 176.2 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності з зазначених питань не допускається.

Тобто під час нарахування (виплати) доходів підприємцю - платнику єдиного податку III групи, незалежно від обраних видів діяльності, суб'єкт господарювання виступає податковим агентом в частині відображення такого нарахування (виплати) в податковому розрахунку за формою №1ДФ під "157" ознакою доходу.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»