• Посилання скопійовано

Працівник навчається за рахунок підприємства. Чи оподатковувати ПДФО вартість такого навчання?

Податківці роз'яснили, чи оподатковується ПДФО вартість навчання працівників за рахунок підприємства

Працівник навчається за рахунок підприємства. Чи оподатковувати ПДФО вартість такого навчання?

ДФС у Житомирській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.21 ПКУ до загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включається сума, сплачена юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.

У 2018 році від оподаткування ПДФО звільняється сума, що становить 11 169 грн за повний або неповний місяць навчання. Вартість навчання, що перевищує зазначену суму, оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

У звіті за ф. №1ДФ сума, сплачена за навчання, відображається під ознакою доходу «145».

***

Читайте також:  Як оподатковувати ПДФО вартість навчання працівника за рахунок роботодавця?

Джерело: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»