• Посилання скопійовано

Працівник працює за півставки: чи має він право на податкову соцпільгу?

Фізособа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соцпільгу за умови якщо розмір її зарплати не перевищує граничного розміру для отримання ПСП

Працівник працює за півставки: чи має він право на податкову соцпільгу?

ДФС у м. Києві звертає увагу, що  відповідно до п. 169.1 ПКУ платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

У 2018 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить – 2470 грн (прожитковий мінімум на працездатну особу у розмірі 1762 грн х 1,4).

Тобто, фізособа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу за умови якщо розмір її зарплати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соцпільги.

***

Читайте також: Податкову соцпільгу надано працівнику, який не мав права на її застосування, - коригуємо показники ф. №1ДФ 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»