• Посилання скопійовано

Надаєте працівнику спецодяг? Як його відобразити в ф. №1ДФ?

ДФСУ роз'яснила щодо відображення у ф. №1ДФ вартості спеціального (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування найманій особі

Надаєте працівнику спецодяг? Як його відобразити в ф. №1ДФ?

ДФСУ у підкатегорії 103.25 «ЗІР» нагадує, що відповідно до пп. 165.1.9 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема вартість спеціального (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах.

Порядок забезпечення, перелік та граничні строки використання спеціального (у тому числі форменого) одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту встановлюються КМУ та/або галузевими нормами безоплатної видачі працівникам спеціального (форменого) одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.

Згідно з Довідником ознак доходів вартість спеціального (форменого) одягу та взуття, що надається роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах, відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «136».

***

Читайте також: Норми видачі працівникам спецодягу та спецхарчування тепер можна встановити колективним договором

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»