• Посилання скопійовано

Змінено порядок оподаткування аліментів та надання податкової знижки на навчання

25 липня Президент підписав, а 28 липня набрав чинності Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України»

Змінено порядок оподаткування аліментів та надання податкової знижки на навчання

Законом України від 03.07.2018 р. №2477-VIII внесено наступні зміни:

1) У п. 165.1.14  ПКУ уточнено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, у тому числі аліменти, що виплачуються нерезидентом. Тобто виключено норму щодо виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана ВРУ.

2) У новій редакції викладено пп. 166.3.3 ПКУ щодо податкової знижки на навчання. Тепер до податкової знижки буде включатися сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Тобто Закон розширив перелік витрат на навчання, які можуть бути включені до податкової знижки.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Опублікований 27.07.2018 р. в "Голосі України" №137. Отже, чинний з 28 липня 2018 року.

Нагадаємо, що цей Закон (законопроект №8295) був прийнятий ВРУ 3 липня 2018 року, про що ми писали тут>>

***

Читайте також:  Президент схвалив посилення відповідальності за несплату аліментів

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»