• Посилання скопійовано

Інструкцію до декларації про доходи оновлять. Проект наказу від Мінфіну

З 28 липня 2018 року до податкової знижки також включають витрати на дошкільну, позашкільну, загальну середню освіту. У зв'язку з цим Мінфін вніс зміни до Інструкції щодо заповнення декларації про доходи

Інструкцію до декларації про доходи оновлять. Проект наказу від Мінфіну

Міністерство фінансів оприлюднило проект свого наказу (завантажити), яким пропонує внести зміни до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Проект змін можна завантажити тут>>

Таким чином Інструкцію приводять у відповідність до норм Закону від 03.07.2018 р. №2477. Нагадаємо, що ним було розширено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Так, крім компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, його доповнено правом на витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Про це ми писали тут.

Крім того, в Інструкції пропонується уточнити, що у рядку 3 додатку Ф 1 до декларації про майновий стан і доходи зазначається загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами, який розраховується як різниця між значеннями графи 6 «Усього» рядка 1 та рядка 2 розділу I цього додатку.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту можна надавати у письмовій та електронній формі до 26.10.2018 р. за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,  Е-mail: dybko@minfun.gov.ua 
  • Державна регуляторна служба України, 01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11.  E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»