• Посилання скопійовано

З 1 січня 2019 року оподатковуватися ПДФО буде лише частина подарунку

Законом №2628-VIII уточнено, що до оподатковуваного доходу платника податку не включатиметься вартість дарунків у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі

З 1 січня 2019 року оподатковуватися ПДФО буде лише частина подарунку

Нагадаємо, що у понеділок, 10 грудня, Президент підписав  Закон від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» .

Зокрема, зміни торкнулися оподаткування ПДФО вартості подарунків. Так, згідно з новою редакцією пп. 165.1.39 ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включатиметься вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Нагадаємо, що згідно з чинною наразі редакцією пп. 165.1.39 ПКУ не включаються до оподаткованого доходу вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищувала 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

З огляду на це, у 2018 році податківці наголошували (підкатегорія 103.25 "ЗІР", ІПК від 02.02.2018 р. №439/6/99-9913-02-03) на такому порядку оподаткування подарунків:

  • подарунок вартістю до 930,75 грн не є об'єктом оподаткування  ПДФО та військовим збором;
  • якщо вартість таких подарунків перевищить 930,75 грн на місяць, всю вартість подарунка слід оподаткувати ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%. При цьому для оподаткування ПДФО базою оподаткування буде сума перевищення, збільшена на натуркоефіцієнт (1,2195).

Закон набере чинності з 1 січня 2019 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»