• Посилання скопійовано

Сплачуєте за садки та школи: як скористатися податковою знижкою з ПДФО?

Сплата за освітні послуги, що надаються дошкільними, шкільними та позашкільними закладами освіти, має включатися до податкової знижки за 2018 рік

Сплачуєте за садки та школи: як скористатися податковою знижкою з ПДФО?

ДФС у Київській області повідомляє, що у зв’язку з внесенням змін до ст. 166 ПКУ Законом України від 03.07.2018 р. №2477-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України», з 28 липня поточного року громадяни, які сплачують за освітні послуги, що надаються дошкільними, шкільними та позашкільними закладами освіти, мають право на податкову знижку. Таке право реалізується громадянами шляхом подання податкової декларації про майновий стан і доходи  за 2018 рік.

До внесення цих змін  таке право надавалося лише за послуги, сплачені на користь вітчизняних закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Підтвердженням отриманих освітніх послуг є угода, яку платник складає із закладом освіти, в якій зазначено надавача послуг та  їх отримувача, а  також сума та термін надання послуги. Угоди та розрахункові документи, які підтверджують оплату коштів, платник  податку повинен зберігати протягом 3-х років.

Звертаємо увагу, що податкова знижка нараховується на доходи, отримані у вигляді заробітної плати і при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав впродовж року.

Перелік вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти визначено відповідними законами України, зокрема, «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про вищу освіту».

***

Читайте також: За 2018 рік можна буде включити для отримання податкової знижки витрати на садки та школу

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»