• Посилання скопійовано

Надали нецільову благодійну допомогу: як відобразити в ф. №1ДФ

Сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі та, що перевищує встановлений граничний розмір, відображається у формі №1ДФ під ознакою доходу «169»

Надали нецільову благодійну допомогу: як відобразити в ф. №1ДФ

ДФС у Тернопільській області розповідає, що до оподатковуваного доходу з метою оподаткування ПДФО не включається сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ. У 2019 р. така неоподатковувана сума становить 2690 грн.

Перевищення допомоги над вказаним розміром (у 2019 р. – 2690 грн) підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги зазначаються податковим агентом у податковій звітності за формою №1ДФ.

Отже, сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі та, що перевищує встановлений граничний розмір відображається у формі №1ДФ під ознакою доходу «169».

***

Читайте також: В якому розмірі у 2019 році можна надавати нецільовудопомогу без наслідків з ПДФО?

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»