• Посилання скопійовано

Працівник йде у відпустку з першого числа: коли відображати відпускні в ф. №1ДФ?

Відпускні (в тому числі перехідні), які нараховують і виплачують повністю за три дні до початку відпустки, в повному розмірі потрібно вказувати саме в кварталі нарахування та виплати

Працівник йде у відпустку з першого числа: коли відображати відпускні в ф. №1ДФ?

Податківці у листівці щодо ПДФО та ф. №1ДФ зауважили, якщо платник податку отримує доходи у вигляді заробітної плати за період її збереження, у тому числі за час відпустки, то з метою їх оподаткування, такі доходи (їх частина) відносяться до відповідних податкових періодів їх нарахування (пп. 169.4.1 ПКУ).

ПДФО сплачується в момент виплати відпускних (пп. 168.1.2 ПКУ).

В зазначеному випадку нарахування і виплата відпускних відображається в формі №1ДФ у І кварталі.

Водночас слід пам’ятати, що в графі 3а «Сума нарахованого доходу» форми №1ДФ відображаються нараховані фізичній особі доходи незалежно від того, виплачені вони, чи ні, а в графі 3 «Сума виплаченого доходу» – суму фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом (з ознакою доходу «101»).

Отже, відпускні (в тому числі перехідні), які нараховують і виплачують повністю за три дні до початку відпустки, в повному розмірі потрібно вказувати саме в кварталі нарахування та виплати.

Крім того, військовий збір сплачується в строки, встановлені для сплати ПДФО. Тому, в розділі ІІ форми №1ДФ за квартал, у якому відпускні були нараховані та виплачені, слід відобразити і загальну суму військового збору.

***

Читайте також: Щорічна відпустка з першого числа місяця: правила оплати та нарахування відпускних 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»