• Посилання скопійовано

Як у платіжці на сплату ПДФО заповнити поле 3 реквізиту «Призначення платежу» ?

У полі 3 «Призначення платежу» платіжки для сплати ПДФО проставляється або код ЄДРПОУ, або реєстраційний номер облікової картки (серія та номер паспорта громадянина України), або реєстраційний номер ДФС такого податкового агента

Як у платіжці на сплату ПДФО заповнити поле 3 реквізиту «Призначення платежу» ?

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що податковий агент щодо ПДФО - це – юрособа (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ), самозайнята особа, представництво нерезидента – юридичної особи, інвестор (оператор) за угодою про розподіл продукції, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати ПДФО, передбачений розділом IV ПКУ, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, вести податковий облік, подавати податкову звітність контролюючим органам та нести відповідальність за порушення його норм в порядку, передбаченому ст. 18 та розділом IV ПКУ.

Норми встановлені пп. 14.1.180 ПКУ.

Заповнення поля 3 «Призначення платежу» розрахункового документа, призначеного для сплати податків та зборів до бюджетів, здійснюється відповідно до вимог Порядку № 666.

Згідно з п. 1 Порядку при заповненні реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа у полі 3:

  • друкується розділовий знак «;»;
  • друкується один з нижченаведених реквізитів:

1) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);

2) реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

3) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (завжди має 9 цифр).

Отже, у полі 3 «Призначення платежу» розрахункового документа, який складається податковим агентом щодо ПДФО, проставляється або код ЄДРПОУ, або реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи (серія та номер паспорта громадянина України), або реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючим органом, такого податкового агента.

 

Від редакції:
Якщо неправильно заповнити платіжку або зазначити неправильний рахунок для сплати ПДФО, які будуть наслідки?
По-перше, у разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог, визначених Порядком №666, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов’язання (код виду сплати 101). Про це ми писали тут, а як правильно заповнювати платіжку наводили ось тут.
По-друге, при невірному заповненні реквізитів платіжних документів кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації. У такому випадку не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків. А за це вже доведеться сплачувати штрафи та пеню. Про це ми зазначали тут.
По-третє, нагадуємо, що з 3 січня діють нові рахунки для сплати ПДФО та військового збору при нотаріальному посвідченні окремих типів операцій та при річному декларуванні доходів. Про них ми писали тут та тут.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»