• Посилання скопійовано

Працівниця має двох дітей до 18 років, одна з яких є особою з інвалідністю: що з ПСП?

Працівниця має двох дітей до 18 років, одна з яких є особою з інвалідністю. Який розмір ПСП слід застосовувати?

Працівниця має двох дітей до 18 років, одна з яких є особою з інвалідністю: що з ПСП?

Дніпропетровські податківці нагадали, що ПСП починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право відповідно до вимог ПКУ.

Перелік таких документів та порядок їх подання визначено постановою КМУ від 29.12.2010 р. №1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».

Згідно з нормами ПКУ платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 100% суми пільги, визначеної ПКУ на кожну таку дитину.

Податкову соціальну пільгу у розмірі, що дорівнює 150% суми пільги мають право скористатися платники податку, які утримують дитину-інваліда – у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років.

Отже, враховуючі викладене, у 2019 році ви можете скористатися правом на застосування двох пільг: на одну дитину віком до 18 років, яка не є інвалідом – 960,50 грн. (100%), та на другу дитину-інваліда – 1440,75 гривень (150%).

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»