• Посилання скопійовано

14 169 грн – сума неоподатковуваного ПДФО навчання працівника

Кошти, сплачені роботодавцем на користь ВНЗ та ПТНЗ за навчання фізичної особи, що не перевищують у 2020 році у розрахунку на місяць 14169 грн, не оподатковуються ПДФО

14 169 грн – сума неоподатковуваного ПДФО навчання працівника

ДПС у Запорізькій області розповідає, що з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, до складу оподатковуваного доходу фізичної особи не включається сума сплачена за здобуття освіти:

  • перерахована будь-якою юридичною або фізичною особою,
  • на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти,
  • не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, такої фізичної особи (у 2020 році – 4723 грн х 3) (пп. 165.1.21 ПКУ).

Отже, кошти сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання фізичної особи, що не перевищує у 2020 році – 14169 грн (4723 грн х 3) за кожний місяць навчання, не включаються до складу оподатковуваного доходу такого працівника.

У разі порушення умов та в частині перевищення суми (у 2020 році – 14169 грн), кошти, сплачені роботодавцем за навчання фізичної особи прирівнюються до додаткового блага та оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

***

Читайте також: Коли участь у семінарі працівника оподатковується ПДФО?

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»