• Посилання скопійовано

Фізособа-«загальносистемник» відзвітував за рік та виявив помилки в сумі ПДФО: як їх виправити?

Уточнення (виправлення) сум ПДФО здійснюється у розділі VII декларації про майновий стан, в ньому ж також вказується сума штрафу та пені у разі збільшення ПЗ з ПДФО

Фізособа-«загальносистемник» відзвітував за рік та виявив помилки в сумі ПДФО: як їх виправити?

ДПС у Харківській області повідомляє, якщо підприємець самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої декларації (п. 50.1 ПКУ). Уточнення (виправлення) сум податкового зобов’язання здійснюється у розділі VII «Розрахунок податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах» декларації.

У зазначеному розділі потрібно зазначати суму, на яку збільшується чи зменшується податкове зобов’язання з ПДФО або військового збору у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

При цьому в рядку 27 декларації зазначається сума штрафу, яка теж розраховується самостійно підприємцем у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Сума пені, нарахована підприємцем у такому випадку, зазначається ним у рядку 28 декларації, нарахування якої розпочинається після спливу 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»