• Посилання скопійовано

За яких умов ставка ПДФО буде зменшена: позиція Мінфіну

Мінфін буде розробляти законопроект щодо зменшення ПДФО з місцевою владою, оскільки від цього податку залежить наповнення місцевих бюджетів

За яких умов ставка ПДФО буде зменшена: позиція Мінфіну

Ставку ПДФО, якого українці в 2019 році сплатили на суму в 3,4 млрд грн, можуть істотно знизити. Про це розповіли в прес-службі Міністерства фінансів, - пише "Сьогодні".

"Мінфін аналізує можливість зниження ПДФО до 15% (зараз 18% + 1,5%) ", – таке повідомлення з'явилося в Twitter Мінфіну.

Там відзначили, що це питання обговорювалося на зустрічі президента з бізнес-асоціаціями, в якій з боку представників уряду взяла участь міністр фінансів Оксана Маркарова.

При цьому в Мінфіні підкреслили, що рішення про можливість зміни ставки ПДФО обов'язково буде розроблятися спільно з місцевими органами влади, оскільки ПДФО є важливим джерелом доходів для місцевих бюджетів.

Сайт "Сьогодні" повідомляв про те, що міністр Маркарова називала умову для зниження ставки ПДФО – перевиконання державного бюджету в 2020 році, що створить передумови для зниження податку для фізосіб.

Поки що дохідна частина бюджету не виконується. Навпаки, в січні 2020 року її недовиконали на 25%.

***

Читайте також: 

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»