• Посилання скопійовано

Амністію капіталів необхідно ввести з 1 січня 2021 року, - Гетманцев

Основні дискусії щодо цього документа точаться навколо кількості та розміру ставок ПДФО у разі декларування доходів та майна фізособами

Амністію капіталів необхідно ввести з 1 січня 2021 року, - Гетманцев

Закон про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства (про амністію капіталів) необхідно прийняти поточного року та ввести в дію з 1 січня 2021 року.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Я вважаю, що треба приймати закон зараз і вводити в дію з 1 січня 2021 року... Законопроект № 1232 про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства був зареєстрований мною ще у вересні 2019 року. На цей час документ дискутується у нас в команді. На жаль, процес затягнувся, хотілося б, щоб його розглядали швидше. Основне - це звільнення від відповідальності за податкове правопорушення й від самої фінансової відповідальності у випадку, якщо особа задекларує свої доходи в зазначені терміни й сплатить п'ять відсотків від їх розміру", - сказав Гетманцев.

За його словами, основні дискусії щодо цього документа ведуться навколо кількості та розміру ставок.

"П'ять відсотків - звичайна ставка, але можуть бути ще знижена, так і підвищена ставки. Припустимо, знижена може застосовуватися, якщо особа купує на ці гроші державні цінні папери", - додав глава профільного парламентського комітету.

Як повідомляв УНІАН, амністія капіталів була однією з обіцянок нової влади.

20 травня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив, що закон про амністію капіталів готовий, зазначивши, що необхідно "перегорнути цю сторінку історії, щоб всі громадяни хотіли бути платниками податків".

***

Читайте також: Податкова амністія: коли, як і кого торкнеться?

Джерело: УНІАН

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»