• Посилання скопійовано

Орендодавцям житла пропонують знизити ставку ПДФО до 9%: законопроект

У Раді зареєстровано законопроект №3928, яким пропонується зменшити вдвічі податок з доходів від оренди нерухомості

Орендодавцям житла пропонують знизити ставку ПДФО до 9%: законопроект

22 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3928 "Про внесення змін до статті 170 Податкового кодексу України" від "Слуг народу".

Проект Закону розроблено з метою стимулювання виведення з тіні операцій з надання фізособами нерухомості в оренду. Для цього пропонується знизити ставку ПДФО з 18% до 9%.

Відповідні зміни внесуть до пп. 170.1.4 ПКУ: "Доходи, зазначені у підпунктах 170.1.1-170.1.3 ПКУ, оподатковуються податковим агентом під час їх нарахування (виплати) у половинному розмірі ставки, встановленої п. 167.1 статті 167 цього Кодексу".

Як зазначено у пояснювальній записці, на сьогодні майже 90% орендних операцій фізичних осіб знаходиться в тіні, внаслідок того, що на ці операції покладається надто велике податкове навантаження. Фактично ставка ПДФО у розмірі 18% з операцій від надання в оренду нерухомості не працює. Тому її й пропонують зменшити вдвічі.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»