• Посилання скопійовано

Щеплення працівників від грипу: які податкові наслідки?

ПДФО та військовий збір з доходу працівника у вигляді оплаченої вакцинації не нараховується

Щеплення працівників  від грипу: які податкові наслідки?

ДПС у Миколаївській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.19 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України до загального місячного або річного оподатковуваного доходу не входять кошти або вартість майна чи послуг, що надаються як допомога на медичне обслуговування платника податку за кошти його роботодавця за наявності підтвердних документів, окрім витрат, що компенсуються виплатами з фонду загальнообов’язкового державного соціального медстрахування. До такої допомоги належать витрати роботодавця на вакцинацію працівника, спрямовану на профілактику захворювань у період загрози епідемії.

Враховуючи зазначене, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходу працівника у вигляді оплаченої вакцинації не нараховується. Також, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не нараховується, адже такі витрати роботодавця не належать до фонду оплати праці.

***

Читайте також: Плануєте провести щеплення від грипу працівникам за свій рахунок: чи є податкові наслідки?

Джерело: ДПС у Миколаївській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»