• Посилання скопійовано

Працівник має двох дітей: як застосовується ПСП?

У 2020 році розмір нарахованої заробітної плати, який дає право на застосування пільги на 2-х дітей, не має перевищувати 5880 грн, на 3-х дітей – 8820 грн, на 4-х дітей – 11760 грн. Податкова соцпільга на 2-х дітей становить 2102 грн, на 3-х дітей – 3153 грн, на 4-х дітей – 4204 грн

Працівник має двох дітей: як застосовується ПСП?

Платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, може скористатись правом на податкову соціальну пільгу у розрахунку на кожну дитину. Про це нагадують у ДПС в Івано-Франківській області.

При цьому розмір нарахованої заробітної плати протягом звітного місяця, який дає право на застосування пільги на 2-х дітей не має перевищувати 5880,00 грн, на 3-х дітей – 8820,00 грн, на 4-х дітей – 11760,00 гривень. Працівник, який утримує двох чи більше дітей і в якого нарахований дохід не перевищує вищезазначені суми, має право на податкову соціальну пільгу. Зокрема, на 2-х дітей податкова соціальна пільга становить 2102,00 грн, на 3-х дітей – 3153,00 грн, на 4-х дітей – 4204,00 гривень.

Нагадаємо, податкова соціальна пільга – це можливість платника податку зменшити нараховану суму місячної заробітної плати на розмір такої пільги.

Відповідно пп. 169.4.1 ПКУ, податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, що діє для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень. У 2020 році ця сума становить 2940 гривень.  

Перелік соціальних пільг, порядок їх надання та категорії платників, які мають право на застосування податкової соціальної пільги визначені ст. 169 ПКУ. Пільга застосовується до нарахованого місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Податкова соціальна пільга застосовується з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про її застосування та документів, що підтверджують таке право. Перелік зазначених документів та порядок їх подання затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. №1227.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»