• Посилання скопійовано

Податківці за результатами перевірки виявили заниження ПДФО: що з ф. №1ДФ?

Заниження ПДФО за результатами перевірки відображають у ф. №1ДФ у звітному (податковому) кварталі, у якому узгоджено податкове зобов’язання з ПДФО

Податківці за результатами перевірки виявили заниження ПДФО: що з ф. №1ДФ?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до пп. 20.1.43 ПКУ посадові особи органів державної податкової служби мають право, зокрема, проводити у визначеному законодавством порядку перевірку показників, пов’язаних із своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплатою усіх передбачених ПКУ податків та зборів, виконанням законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Результати перевірок, під час яких виявлено порушення, оформлюють актом (ст. 86 ПКУ).

На підставі п. 58.1 ПКУ контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податків податкове повідомлення-рішення (далі – ППР).

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку. (далі – Податковий розрахунок за ф. №1ДФ), затверджений наказом Мінфіна від 13.01.2015 р. №4 (далі – Порядок №4).

Податковий розрахунок – документ, який свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку. На підставі відомостей щодо сум утриманого та/або сплаченого податку, які зазначаються у Податковому розрахунку за ф. №1ДФ, нарахування податкового зобов’язання не проводиться (п. 1.2 розд. І Порядку №4).

Розділом III Порядку №4 передбачено, що податковий розрахунок за ф. №1ДФ заповнюється наступним чином:

  • у графах 3 та 3а відображається сума нарахованого та виплаченого доходу за відповідний звітний період з урахуванням донарахованої суми;
  • у графах 4 та 4а відображається сума податку на доходи фізичних осіб з урахуванням суми недоплати/переплати.

Таким чином, якщо при проведенні документальної перевірки контролюючим органом встановлено заниження податку на доходи фізичних осіб за минулий період та вручено ППР, то результати такої перевірки відображаються податковим агентом у податковому розрахунку ф. №1ДФ у звітному (податковому) кварталі, у якому узгоджено податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»