• Посилання скопійовано

Кошти, отримані з бюджету для покриття власних витрат, не включаються до бази оподаткування ПДВ

Міндоходів розглянуло питання щодо коштів, отриманих суб'єктами господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, для компенсації здійснених у поточному році витрат, та права на податковий кредит

Кошти, отримані з бюджету для покриття власних витрат, не включаються до бази оподаткування ПДВ

Міндоходів повідомляє, що суб'єкт господарювання, який займається виноградарством, садівництвом і хмелярством, до бази оподаткування ПДВ не включає суму коштів, отриману з бюджету для покриття власних витрат, оскільки такі кошти не є компенсацією поставлених платником товарів/послуг.

Разом з тим, якщо бюджетні кошти надходять до платника податків на виконання певних програм (програма благоустрою міста чи інших подібних програм), то для цілей оподаткування ПДВ такі кошти слід вважати оплатою (компенсацією) виконаних ним робіт в межах таких програм, а тому їх сума має бути включена таким платником до бази оподаткування вартості виконаних ним робіт/послуг.

Враховуючи, що товари/послуги, основні фонди придбаваються безпосередньо платником податку за рахунок бюджетних коштів, суми ПДВ, сплачені при їх придбанні, можуть бути включені до складу податкового кредиту при дотриманні інших вимог щодо формування податкового кредиту, встановлених нормами ПКУ (Лист Міндоходів від 23.08.2013 р. №10882/6/99-99-19-04-02-15).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»