• Посилання скопійовано

Затверджено програму підтримки зразкових платників

Затверджено критерії визначення платників для набуття статусу "зразковий платник" та Програми підтримки платників, які набули статусу "зразковий платник""

Затверджено програму підтримки зразкових платників

Міндоходів наказом від 31.12.2013 р. №896 затвердило Критерії визначення платників для набуття статусу "зразковий платник" та Програму підтримки платників, які набули такого статусу.

Так, право на отримання статусу "зразковий платник" мають платники, які є виробниками продукції, виробленої на митній території України, перебувають на загальній системі оподаткування, зареєстровані платниками ПДВ та відповідають одночасно усім критеріям, визначеним для набуття такого статусу (усього 9 критеріїв).

Статус "зразковий платник" присвоюється у разі відповідності протягом попереднього календарного (звітного) року Критеріям юридичної особи - резидента, який включений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців не менше 3-х років і якщо до цього реєстру стосовно нього не внесено записів про:

1) відсутність підтвердження відомостей про платника;

2) відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання);

3) прийняття рішень про реорганізацію або припинення юридичної особи;

4) відкриття процедури банкрутства, визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи;

5) припинення державної реєстрації юридичної особи та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи.

Реєстр платників, які набули статусу "зразковий платник" (далі - Реєстр), формується Міндоходів в автоматичному режимі.

Реєстр містить такі відомості:

- код платника податку за ЄДРПОУ;

- найменування платника;

- найменування органу доходів і зборів, у якому платник перебуває на обліку.

Підтримка платників, які набули статусу "зразковий платник", передбачає, зокрема:

- включення до плану-графіка проведення планових документальних перевірок не частіше ніж один раз на 3 календарних роки за умови забезпечення статусу протягом 3-х років;

- проведення камеральних перевірок податкової звітності з ПДВ протягом не більше 5-ти робочих днів, що настають за граничним терміном отримання податкової декларації;

- отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ;

- надання у скорочені строки деяких адміністративних послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»