• Посилання скопійовано

Кабмін ліквідує векселі

Кабінет міністрів вирішив ліквідувати казначейські векселі. Про це на засіданні парламенту сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабмін ліквідує векселі

“Уряд вирішив ліквідувати казначейські векселі”, – сказав він.

Прем’єр зазначив, що запропонована попереднім урядом схема відшкодування ПДВ є непрозорою, а самі векселі видавали не кожному, хто про це просив.

При цьому Яценюк визнав, що уряд не має коштів на погашення боргів з відшкодування ПДВ.

“Що ми пропонуємо. Ми пропонуємо публічно, прозоро видати не векселі, а облігації внутрішньої державної позики, під які підприємці можуть отримати в банках дешеві і довгі гроші”, – сказав прем’єр.

Він зазначив, що на сьогодні заборгованість ПДВ становить понад 20 млрд грн, ще більш ніж 30 млрд заборгованості оскаржується в судах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України розглядає можливість випуску облігацій на суму відшкодування податку на додану вартість.

Джерело: УНН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»