• Посилання скопійовано

Податкова накладна на суму перевищення звичайної ціни над фактичної: особливості заповнення

Податківці роз'яснили, як правильно заповнити податкову накладну, яка складається на суму перевищення звичайної ціни над фактичною

Податкова накладна на суму перевищення звичайної ціни над фактичної: особливості заповнення

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР” (категорія 101.19) роз'яснила, що при складені податкової накладної (далі - ПН) на суму перевищення звичайної ціни над фактичною слід враховувати такі особливості: 

- у верхній лівій частині ПН робиться відповідна помітка «Х» та зазначається тип причини: «01»;

- у полях «Покупець (найменування; прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи - підприємця)», «Індивідуальний податковий номер покупця», «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця», «Номер телефону», зазначаються реквізити особи - продавця, що складає таку ПН;

- у графі 3 - «Номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця)» зазначається «перевищення звичайної ціни над фактичною за товарами/послугами, указаними в податковій накладній N _______» (зазначається порядковий номер податкової накладної, складеної на суму постачання цих товарів/послуг, визначену виходячи з їх договірної вартості).

Усі решта реквізити та графи такої ПН заповнюються аналогічно реквізитам та графам податкової накладної, що складається на суму виходячи з фактичної ціни постачання.

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»