• Посилання скопійовано

Якщо обсяг НДС-операцій менший 1 млн грн, реєстрацію можна анулювати

Платники, у яких станом на 01.01.2015 року обсяг ПДВ-операцій за останні 12 місяців не перевищує 1 млн грн, вправі анулювати реєстрацію платника ПДВ шляхом подання відповідної заяви

Якщо обсяг НДС-операцій менший 1 млн грн, реєстрацію можна анулювати

ДФС у Львівській області нагадує, що змінами до Податкового кодексу України збільшено граничний рівень обсягу операцій з постачання товарів-послуг для обов’язкової реєстрації платників ПДВ з 300 тис. грн до 1 млн гривень. Зазначені зміни набрали чинності з 1 січня 2015 року.

Статтею 184 Податкового кодексу України передбачено, що анулювання реєстрації платника податку відбувається якщо будь-яка особа, зареєстрована як платник податку протягом попередніх 12 місяців, подала заяву про анулювання реєстрації, якщо загальна вартість оподатковуваних товарів/послуг, що надаються такою особою, за останні 12 календарних місяців була меншою від суми, визначеної ст. 181 ПКУ, за умови сплати суми податкових зобов’язань у випадках, визначених цим розділом.

Отже, платники ПДВ, у яких станом на 01.01.2015 року обсяг оподатковуваних ПДВ операцій за останні 12 календарних місяців не перевищує 1 млн. гривень, мають право анулювати реєстрацію платника ПДВ шляхом подання відповідної заяви до територіального органу фіскальної служби.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»