• Посилання скопійовано

Умови звільнення від ПДВ операцій з постачання оборонної продукції

Для звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України продукції оборонного призначення необхідне одночасне дотримання декількох умов

Умови звільнення від ПДВ операцій з постачання оборонної продукції

ДФСУ у листі від 25.09.2015 р. № 20376/6/99-99-19-03-02-15 нагадала, що для звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України продукції оборонного призначення необхідне одночасне дотримання таких умов:

- продукція оборонного призначення повинна бути класифікована за УКТ ЗЕД та відповідати групам, товарним позиціям та підкатегоріям УКТ ЗЕД, визначеним у пункті 32 підрозділу 2 розділу XX ПКУ;

- продукція оборонного призначення повинна постачатися для цілей АТО;

- поставка продукції оборонного призначення (у т.ч. ввезення її на митну територію України) здійснюється починаючи з 25.09.2014 р.;

- продукція оборонного призначення не повинна мати походження з країни, визнаної державою - окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою - агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозиться з території такої держави - окупанта (агресора), та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.

Операції з постачання продукції оборонного призначення за кодами УКТ ЗЕД, які не визначені пунктом 32 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 20 %, у тому числі і у випадку постачання такої продукції для цілей АТО.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»