• Посилання скопійовано

Який курс застосовувати для визначення податкового зобов'язання

Для визначення податкових зобов'язань протягом усієї доби застосовується офіційний курс валюти до інвалют, встановлений НБУ, що діє на 0 годин дня подання митної декларації

Який курс застосовувати для визначення податкового зобов'язання

У листі від 07.10.2015 р. № 22820/10/28-10-06-11 податківці роз'яснили, що для визначення податкових зобов'язань зі сплати податків та зборів (в тому числі митних платежів) протягом усієї доби застосовується офіційний курс валюти  до іноземної валюти, встановлений НБУ, що діє на 0 годин дня подання митної декларації, а у разі, якщо митна декларація не подається, - дня визначення податкових зобов'язань.

Окрім того, податківці нагадують, що встановлено вимогу щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень в інвалюті із-за кордону на користь:

 - юросіб, які не є уповноваженими банками,

 - фізичних осіб-підприємців,

 - іноземних представництв (крім офіційних представництв),

на рахунки, відкриті в уповноважених банках для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи, а також надходжень в іноземній валюті на рахунки резидентів, відкриті за межами України на підставі індивідуальних ліцензій Нацбанку

Уповноважений банк зобов'язаний попередньо зарахувати надходження в іноземній валюті на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2603 "Розподільчі рахунки суб'єктів господарювання".

Виключно наступного робочого дня після дня зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок. Уповноважений банк без доручення клієнта зобов'язаний здійснити обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті у розмірі 75 %.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»