• Посилання скопійовано

У разі списання зіпсованих ТМЦ необхідно нараховувати податкове зобов’язання з ПДВ

За товарами/послугами, необоротними активами, придбаними для використання в оподатковуваних операціях, які починають використовуватися в неоподатковуваних операціях, податкові зобов’язання з ПДВ визначаються на дату початку їх фактичного використання

У разі списання зіпсованих ТМЦ необхідно нараховувати податкове зобов’язання з ПДВ

Запорізькі податківці на своєму сайті зазанчають, що за товарами/послугами, необоротними активами, придбаними для використання в оподатковуваних операціях, які починають використовуватися в неоподатковуваних операціях, податкові зобов’язання з ПДВ визначаються на дату початку їх фактичного використання, визначену в первинних документах, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Якщо платником ПДВ здійснюється операція зі списання зіпсованих товарно-матеріальних цінностей, то такі ТМЦ починають використовуватись в операціях, що не є госпдіяльністю.

Оскільки під час придбання товарно-матеріальних цінностей суми ПДВ були включені до складу податкового кредиту, то платник податку повинен не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому відбувається їх списання, здійснити нарахування податкових зобов’язань з ПДВ за ставкою 20% виходячи з вартості придбання таких товарно-матеріальних цінностей.

Зазначена норма передбачена п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України.

 

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»