• Посилання скопійовано

Списання непридатних для використання ТМЦ: у якому випадку ПДВ не нараховується?

При списанні непридатних для використання ТМЦ, під час придбання яких суми ПДВ були включені до податкового кредиту, податкові зобов'язання з ПДВ не нараховуються, якщо їх вартість включається до вартості готової продукції, оподатковуваної ПДВ

Списання непридатних для використання ТМЦ: у якому випадку ПДВ не нараховується?

ДФСУ у листі від 16.03.2016 р. №5737/6/99-99-19-03-02-15 зазначила: у разі списання товарно-матеріальних цінностей (далі - ТМЦ) у зв’язку з визнанням їх непридатними для використання такі ТМЦ не можуть бути використані у межах господарської діяльності підприємства.

При списанні непридатних для використання ТМЦ, задіяних на етапах виробництва продукції (товарів, послуг) та під час придбання яких суми ПДВ були включені до складу податкового кредиту, податкові зобов’язання з ПДВ підприємством не нараховуються за умови, що вартість таких ТМЦ включається до вартості готової продукції (товарів, послуг), операції з постачання якої підлягають оподаткуванню.

У разі недотримання цієї умови, при списанні платник зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ за ставкою 20%, оскільки товарно-матеріальні цінності не використовуються в оподатковуваних операціях.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»