• Посилання скопійовано

Податкові зобов’язання при отриманні послуг від нерезидента не були задекларовані: що з податковим кредитом?

Чи має право платник податку сформувати податковий кредит шляхом подання уточнюючого розрахунку, якщо податкові зобов’язання при отриманні послуг від нерезидента на митній території України помилково не були задекларовані в період їх отримання? Роз'яснює ДФС

Податкові зобов’язання при отриманні послуг від нерезидента не були задекларовані: що з податковим кредитом?

Податківці в ЗІР (під категорія 101.14) нагадують, що відповідно до п. 201.10 ст. 201 ПКУ реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних має бути здійснена протягом 15 календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов’язань, відображених у відповідних податкових накладних та/або розрахунках коригування.

Якщо за операцією з постачання послуги нерезидентом отримувачем послуги не складено податкову накладну та у податковій декларації з ПДВ за відповідний звітний період не відображено податкове зобов’язання, то такий платник повинен скласти та зареєструвати в ЄРПН податкову накладну (за умови, що з дати здійснення операції не минуло 180 днів) та подати до контролюючого органу уточнюючий розрахунок, в якому задекларувати податкові зобовязання за такою операцією. 

У звітному періоді, в якому платник задекларував податкові зобов’язання з ПДВ за такою операцією шляхом подання уточнюючого розрахунку, у платника виникають підстави включити такі суми ПДВ до складу податкового кредиту на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної (за умови, якщо з дати її складення не минуло 365 календарних днів).

За відсутності складеної та зареєстрованої у встановлений законодавством термін в ЄРПН податкової накладної, право на податковий кредит у оримувача послуги не виникає.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»