• Посилання скопійовано

Заповнення рядка «Постачальник (продавець)» податкової накладної можливе без перекладу на державну мову

У разі неможливого перекладу платником ПДВ з іноземної на державну мову найменування нерезидента, заповнення рядка «Постачальник (продавець)» податкової накладної допускається без перекладу

Заповнення рядка «Постачальник (продавець)» податкової накладної можливе без перекладу на державну мову

В інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.17) фахівці ДФС відповіли на запитання: чи може платник ПДВ при отриманні на митній території України послуг від нерезидента рядок «Постачальник (продавець)» податкової накладної заповнити без перекладу на державну мову?

 Згідно з п. 4 Порядку № 1307 податкова накладна заповнюється державною мовою.

У разі складання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України, у рядку «Постачальник (продавець)» зазначаються найменування (П. І. Б.) нерезидента та через кому - країна, в якій зареєстрований продавець (нерезидент).

Згідно з рішенням Конституційного Суду України від 14.12.1999 р. №10-рп/99 положення частини першої ст.10 Конституції України, за яким «державною мовою в Україні є українська мова», треба розуміти так: українська мова як державна є обов’язковим засобом спілкування на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування (мова актів, роботи, діловодства, документації тощо), а також в інших публічних сферах суспільного життя, які визначаються законом.

Враховуючи зазначене, покупець - платник ПДВ у разі отримання на митній території України послуг від нерезидента, податкову накладну повинен заповнювати державною мовою. При цьому, у разі неможливого перекладу платником ПДВ з іноземної мови на державну мову найменування нерезидента, в такій податковій накладній заповнення рядка «Постачальник (продавець)» допускається без перекладу на державну мову.

Усі новини на тему >>

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»