• Посилання скопійовано

Реквізити податкової накладної у період перереєстрації платника ПДВ

ДФС зауважує, що до дати перереєстрації платник ПДВ використовує попередні реквізити податкової реєстрації

Реквізити податкової накладної у період перереєстрації платника ПДВ

Порядок перереєстрації

ДФС у Тернопільській області зазначила, що при податкового номера та/або найменування (прізвища, імені та по батькові), та/або місцезнаходження (місця проживання), а також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників ПДВ платник податку подає  заяву. Заява подається протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника податку або виникли інші підстави для перереєстрації.

Для перереєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація». У ній зазначає дані станом на дату заповнення заяви, у тому числі критерії, за якими станом на дату заповнення заяви особа відповідає статусу платника ПДВ.

Перереєстрація платника податку здійснюється з дотриманням правил та у строки, визначені ст. 183 ПКУ для реєстрації платників податку, шляхом внесення відповідного запису до реєстру платників податку.

 

Визначення дати перереєстрації

За бажанням та згідно із заявою платника ПДВ датою перереєстрації може бути встановлено день до закінчення строку у 3 робочих дні від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою «Перереєстрація». При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою перереєстрації є бажана дата перереєстрації платником ПДВ.

Відповідно до пп. 4.3 р. ІV Положення про реєстрацію платників ПДВ до дати перереєстрації платник ПДВ використовує попередні реквізити податкової реєстрації.

Отож, до дати перереєстрації у податковій накладній платник ПДВ буде зазначати попередні дані.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»