• Посилання скопійовано

ДФС про коди товарів УКТ ЗЕД у розрахунках коригування до податкових накладних

У новому листі податківці наголосили, що код товару згідно з УКТ ЗЕД потрібно зазначати у розрахунках коригування, які складаються з 1 січня 2017 року, незалежно від дати складання податкових накладних

 ДФС про коди товарів УКТ ЗЕД у розрахунках коригування до податкових накладних

ДФС у м. Києві у листі від 13.03.2017 р. №5155/10/26-15-12-01-18 нагадує, що при здійсненні платниками податку з 1 січня 2017 року операцій з постачання товарів у податковій накладній в обов'язковому порядку зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних і імпортних товарів - 10 знаків, для інших товарів - не менше 4 знаків).

При цьому код товару згідно з УКТ ЗЕД  зазначається на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання чи виготовлення такого товару (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати).

Вищезазначені зміни стосуються також і розрахунків коригування до податкових накладних, які складаються з 1 січня 2017 року, незалежно від дати складання податкових накладних (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати), до яких складаються такі розрахунки коригування.

Це питання також раніше викладене в листі ДФСУ від 20.01.2017 р. №1312/7/99-99-15-03-02-17Більше про нього тут>>

Щодо питання визначення найменування товарів (продукції)  власного виробництва та відповідності їх коду товарної класифікації згідно з УКТ ЗЕД  при оформленні документів (у тому числі податкових накладних) під час здійснення платником податку операції з постачання таких товарів (продукції) податківці рекомендують звертатись до Торгово-промислової  палати України  (її регіональних відділень) або науково – дослідного інституту судових експертиз.

 

Від редакції: Зазначення кодів УКТ ЗЕД та кодів послуг у РК

В новій формі РК графи 4.1, 4.2 та 4.3 розділу  Б відповідають новим графам 3.1, 3.2, 3.3 ПН. Тож у разі коригування ПЗ з ПДВ за операціями з постачання товарів/послуг у графі 4.1 РК потрібно вказуватися код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД, або у графі 4.3 - код таких послуг згідно з ДКПП. При коригуванні ПЗ з ПДВ щодо постачання імпортних товарів слід заповнювати ще графу 4.2 розділу  Б.

 

В яких РК коди послуг та згідно з УКТ ЗЕД не зазначаються?

Наразі без кодів УКТ ЗЕД та кодів посліг за ДКПП складаються ПН з типами причин:

04 - Складена на постачання у межах балансу для невиробничого використання;

08 - Складена на постачання для операцій, які не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість;

09 - Складена на постачання для операцій, які звільнені від оподаткування податком на додану вартість;

13 - Складена у зв’язку з використанням виробничих або невиробничих засобів, інших товарів/послуг не в господарській діяльності).

15 - Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання».

****

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»