• Посилання скопійовано

Президент про наведення порядку з відшкодуванням ПДВ

Президент Петро Порошенко нагадав, що з 1 квітня починає працювати автоматичний реєстр відшкодування ПДВ

За його словами, ухвалені минулого року зміни до законодавства мають запустити систему прозорого і ефективного відшкодування ПДВ.

«Ми не просто маємо відкрити ці реєстри, але і зробити так, щоб черговість відшкодування суб’єктам господарювання податку на додану вартість була абсолютно прозорою. Раніше подав на відшкодування – раніше отримав», - наголосив Глава держави на засіданні Національної ради реформ.

Президент додав: «Кожне втручання в реєстр, в електронну програму є кримінальним злочином».

Глава держави зазначив, що необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб з 1 квітня запустити прозорий режим відшкодування ПДВ в тестовому режимі на три місяці, а потім і в повному обсязі.

«Захист інтересів державного бюджету, бізнесу, платника податків має бути забезпечений в повному обсязі», - наголосив Президент.

Петро Порошенко наголосив на тому, що створення та запуск єдиного автоматичного реєстру відшкодування ПДВ розширить можливості боротьби з корупцією та підвищить довіру бізнесу і громадськості до дій влади.

«Коли в прозорому режимі, під прожекторами громадськості з’явиться можливість публічно проконтролювати ці процеси», - заначив Петро Порошенко та додав, що всі зацікавлені в тому, щоб навести порядок в цьому питані, бо це, зокрема збільшить і надходження до бюджету.

«Починаючи з 1 квітня все суспільство, нарешті, – бізнес, громадські активісти, – побачать відкритий реєстр ПДВ. Це те, чого вони не чекали 25 років. Це була таємниця за сімома печатками. Це було останнє від залишків «азаровщини», які на цьому заробляли і робили політичну корупцію», - зазначив Глава держави.

Президент висловив переконання, що і він, і Уряд, і Парламент забезпечать ефективне виконання цієї норми закону, яка була внесена, підтримана парламентом, і починає, нарешті, працювати.

«Електронний реєстр дозволив прибрати «податкові ями», в які просто вкидувалось ПДВ з повітря. Бралося ні звідки, і напряму кралося з держави», - підкреслив Петро Порошенко. Він зауважив, що серед маніпуляцій з ПДВ, використовувалась схема за якою, наприклад в Україну завозились банани і продавались за готівку. Потім по документам передавались на фірму-транзитера і «перетворювались» на будівельні матеріали, а держава мала відшкодувати ПДВ.

Глава держави переконаний, що зупинити маніпуляції з відшкодуванням ПДВ можливо лише тоді, коли Державна фіскальна служба разом з Міністерством фінансів, завдяки прозорому механізму, отримає право зупиняти підозрілі операції з повернення ПДВ.

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»