• Посилання скопійовано

Код УКТ ЗЕД відсутній в Митному тарифі України: дії платника

За відсутності коду товару в УКТ ЗЕД при складанні податкової накладної необхідно використовувати Довідник умовних кодів товарів

Код УКТ ЗЕД відсутній в Митному тарифі України: дії платника

ДФС у Тернопільській області нагадує, що при здійсненні платниками податку, починаючи з 1 січня 2017 року операцій з постачання товарів у податковій накладній в обов’язковому порядку зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних і імпортних товарів – 10 знаків, для інших товарів – не менше 4 знаків).

При цьому код товару згідно з УКТ ЗЕД зазначається на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання чи виготовлення такого товару (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати).

Коди товарів згідно з УКТЗЕД затверджено Законом «Про Митний тариф України».

Окрім того, ДФСУ визначає умовні коди товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД, та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі для використання платниками податку при складанні податкових накладних.

Довідник умовних кодів товарів можна переглянути тут>>

Отже, при складанні податкової накладної за операціями з постачання товарів платник податку самостійно визначає відповідність таких товарів певному коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД.

У роз'ясненні ДФС також наведено алгоритм дій платників ПДВ, якщо вони не змогли знайти необхідний код УКТ ЗЕД у Митному тарифі. При виникненні необхідності платник податку з питання визначення відповідності товарів певному коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД може звернутися до Торгово–промислової палати України (її регіональних відділень) або науково–дослідного інституту судових експертиз.

Якщо ці установи не змогли допомогти у встановленні коду або виявили, що його не має, то потрібно використовувати умовні коди. На цьому наголосили й податківці у своєму роз'ясненні: "За відсутності коду товару в УКТЗЕД при складанні податкової накладної необхідно використовувати Довідник умовних кодів товарів."

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»