• Посилання скопійовано

Анулювання реєстрації платника ПДВ: як повернути помилково та/або надміру сплачені кошти?

Податківці розповіли, як платник податків може повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання з ПДВ у разі анулювання реєстрації платника ПДВ

Анулювання реєстрації платника ПДВ: як повернути помилково та/або надміру сплачені кошти?

У підкатегорії 101.08 ресурсу "ЗІР" ДФСУ розповіла, що після анулювання реєстрації особи як платника ПДВ залишок коштів на електронному рахунку після розрахунків з бюджетом за результатами останнього звітного (податкового) періоду перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається.

Помилково та/або надміру сплачені грошові зобов’язання можуть бути повернуті платнику податку за його заявою відповідно до ст. 43 ПКУ.

У разі відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ чи на момент фактичного повернення коштів рахунку платника в СЕА ПДВ, такі кошти підлягають поверненню шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»