• Посилання скопійовано

Ремонт авто за рахунок страхової компанії: що з ПДВ?

Мінфін наголосив, що виплата страховою компанією страхових платежів не є об'єктом оподаткування ПДВ

Ремонт авто за рахунок страхової компанії: що з ПДВ?

Про це йдеться у листі Мінфіну від 01.12.2016 р. №31-11170-16-29/34246.

При цьому відповідно до підпункту «б» п. 185.1 ПКУ послуги з ремонту автомобіля є об'єктом оподаткування ПДВ, а тому особа, що виконує ремонт автомобіля, відповідно до п. 187.1 ПКУ, на дату події, що сталася раніше (отримання страхового платежу в рахунок оплати вартості ремонту автомобіля або фактичне надання послуг з ремонту автомобіля), визначає податкові зобов'язання з ПДВ виходячи з договірної вартості ремонту та зобов'язана скласти та зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією.

Власник автомобіля при придбанні послуг з ремонту автомобіля, оплата за який здійснюється страховою компанією, включає до складу податкового кредиту суми ПДВ за такою операцією та в тому самому звітному періоді визначає податкові зобов'язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ, оскільки платіж за ремонт автомобіля був сплачений не ним, а страховою компанією.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»