• Посилання скопійовано

Набрали чинності два найважливіших документа щодо блокування реєстрації податкових накладних!

20 червня набрали чинності одразу два Накази - №566 та №567. Одним наказом затверджено порядок роботи комісії ДФС з прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, другим - затверджено критерії зупинення реєстрації податкових накладних та вичерпний перелік документів, який подається для відміни такого зупинення

Набрали чинності два найважливіших документа щодо блокування реєстрації податкових накладних!

Наказом Мінфіну від 13.06.2017 року № 567 затверджено:

1) критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН;

2) вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. 

Виходячи з тексту наказу, він набирає чинності з дня його офіційного опублікування. І, оскільки його було опубліковано у «Офіційному віснику України» за 20.06.2017 р. № 48, він вже діє.

 

Таким чином, зазначені критерії та вичерпний перелік документів набрали чинності з 20 червня 2017 року! Зверніть увагу: їх - з метою вдосконалення - обіцяють переглядати щокварталу.  

 

Між тим, підготовка до початку фактичної зупинки реєстрації ПН з 01 липня 2017 року триває. І за п. 4 Наказу №567 на ДФС покладено обов'язок:

  •  до 25 червня 2017 року здійснити аналіз ефективності застосування Критеріїв оцінки та у п'ятиденний строк надати пропозиції Мінфіну стосовно їх удосконалення;
  •  щокварталу до п'ятого числа першого місяця наступного кварталу надавати пропозиції Мінфіну для удосконалення Критеріїв оцінки.

 

Також 20 червня опублікований та набрав чинності Наказ Мінфіну від 13.06.2017 р. № 566. Ним затверджено порядок роботи комісії ДФС з прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації.

Детальний аналіз практичного застосування цих критеріїв та вичерпаний перелік документів, а також порядку роботи комісії ДФС  розглянуто в аналітиці>>>

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»