• Посилання скопійовано

Розрахунок коригування до податкової накладної, складеної реорганізованим платником ПДВ, - ДФСУ

ДФСУ розглянула звернення щодо порядку складання правонаступником розрахунку коригування до податкової накладної, складеної платником податку, якого було реорганізовано шляхом приєднання до іншого платника податку — правонаступника

Розрахунок коригування  до податкової накладної, складеної реорганізованим платником ПДВ, - ДФСУ

ДФСУ у індивідуальній податковій консультації від 12.06.2017 р. №582/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула ситуацію: платника податку, який склав податкову накладну на суму отриманого авансу, було реорганізовано шляхом приєднання до іншого платника податку. У зв’язку з неможливістю поставити продукцію правонаступник такого платника податку повертає покупцю суму авансу.

З огляду на це звернення, податківці зазначають, що реєстрація платника ПДВ, що реорганізується шляхом приєднання до іншого платника податку, підлягає анулюванню. При цьому у такого платника ПДВ не відбувається нарахування ПДВ та коригування ПК.

Зважаючи на те, що при реорганізації платника податку шляхом приєднання до іншого платника податку — правонаступника відбувається анулювання реєстрації його як платника ПДВ, то у платника податку — правонаступника відсутні підстави для складання РК до ПН, складеної платником податку, який реорганізувався та реєстрацію платником ПДВ якого анульовано, у тому числі у випадку повернення правонаступником авансу, який був отриманий платником податку, який реорганізувався.

 Читайте також:

Чи впливає уточнення декларації з ПДВ на ліміт реєстрації податкових накладних?>>>

Можливість складання зведеної податкової накладної при роздрібній торгівлі товарами>>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»