• Посилання скопійовано

ДФС про розрахунок питомої ваги сільськогосподарських товарів для отримання бюджетної дотації

Податківці розповіли про розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів при поданні заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації

ДФС про розрахунок питомої ваги сільськогосподарських товарів для отримання бюджетної дотації

Нагадуємо, що сільгосптоваровиробнику для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації потрібно подати до контролюючого органу за місцем свого обліку як платника ПДВ заяву за формою №1-РОБД.

У листі від 29.06.2017 р. №890/6/99-99-12-03-01-15/ІПК податківці роз'яснили, що вартість товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів, підлягає відображенню у розділі 6 Заяви:

  • у графі 3 - загальний обсяг операцій з постачання товарів, здійснених сільськогосподарським товаровиробником протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно,
  • у графі 4 — обсяг постачання сільськогосподарської продукції (товарів),
  • у графі 5 — питома вага (у відсотках) вартості поставленої сільськогосподарської продукції (товарів) у вартості всіх поставлених товарів;
  • у графі 6 - обсяг операцій з постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів сільськогосподарського товаровиробника не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно,
  • у графі 7 — питома вага (у відсотках) вартості таких основних засобів у вартості всіх товарів, поставлених сільськогосподарським товаровиробником за цей період.

Оскільки з метою розрахунку питомої ваги сільськогосподарських товарів до складу основної діяльності сільськогосподарського товаровиробника не включаються оподатковувані операції з постачання основних засобів, що перебували у складі його основних засобів не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, якщо такі операції не були постійними і не становили окремої підприємницької діяльності, то графа 5 розділу 6 Заяви розраховується як графа 4/(графа 3 - графа 6) Заяви.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»