• Посилання скопійовано

Чи має право платник на бюджетне відшкодування ПДВ за 2011 - 2013 роки

У разі заявлення суми ПДВ до бюджетного відшкодування платник має право враховувати залишок від'ємного значення податку до повного його погашення, незалежно від закінчення термінів позовної давності, у разі, коли суми ПДВ, з яких сформовано такий залишок, сплачені постачальникам товарів/послуг

Чи має право платник на бюджетне відшкодування ПДВ за 2011 - 2013 роки

ДФСУ у листі від 13.07.2017 р. №1162/6/99-99-15-03-02-15/IПК нагадує, що надміру сплачені грошові зобов'язання — це суми коштів, які на певну дату зараховані до відповідного бюджету понад нараховані суми грошових зобов'язань, граничний строк сплати яких настав на таку дату.

Заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань або про їх відшкодування у випадках, передбачених ПКУ, можуть бути подані не пізніше 1095-го дня, що настає за днем здійснення такої переплати або отримання права на таке відшкодування.

Однак ці терміни не стосуються порядку відшкодування ПДВ, який встановлено ст. 200 ПКУ, та показників податкової звітності з ПДВ.

Платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію з ПДВ та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації з ПДВ.

Таким чином, у разі заявлення суми ПДВ до бюджетного відшкодування платник має право враховувати залишок від'ємного значення податку до повного його погашення, незалежно від закінчення термінів позовної давності, у разі, коли суми ПДВ, з яких сформовано такий залишок, сплачені постачальникам товарів/послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»