• Посилання скопійовано

Допущено помилку у декларації з ПДВ за липень 2015 року: як виправити

ДФСУ розглянула питання щодо порядку заповнення уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, а саме у зв'язку з виправленням помилки, допущеної у рядку 20.2 декларації з ПДВ за липень 2015 року

Допущено помилку у декларації з ПДВ за липень 2015 року: як виправити

ДФС у листі від 11.07.2017 р. №1122/6/99-99-15-03-02-15/IПК зазначила, що у разі уточнення платником ПДВ у 2017 році показників податкової звітності з ПДВ за липень 2015 року результати такого уточнення підлягають відображенню у податковій звітності з ПДВ за формою, чинною на дату подання уточнюючого розрахунку, згідно з правилами, визначеними розділом VI Порядку №21.

При цьому, якщо платник станом на 1 липня 2015 року мав суми переплати та за результатами звітного (податкового) періоду червня 2015 року/II кварталу 2015 року задекларував суму податку, що підлягала бюджетному відшкодуванню (рядок 23.2 податкової декларації з ПДВ), або суму від'ємного значення, що зараховувалася до складу податкового кредиту наступного звітного періоду (рядок 24 податкової декларації з ПДВ), чи задекларував відсутність показників, що відображаються у розділі III податкової декларації з ПДВ, то суми переплати станом на 1 липня 2015 року підлягали перенесенню до рядка 20.2 податкової декларації з ПДВ наступного звітного періоду (липень 2015 року/III квартал 2015 року). Така сума повинна була бути врахована виключно на зменшення суми податку, що підлягала сплаті до бюджету.

У такому разі після подання платником податкової декларації з ПДВ за червень 2015 року/II квартал 2015 року суми переплат автоматично підлягали списанню контролюючим органом з інтегрованої картки платника та вважалися погашеними.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»