• Посилання скопійовано

Зупинення реєстрації податкових накладних: відео з семінару ДФСУ

Днями ДФС у м. Києва провела семінар з метою допомоги платникам податків у вирішенні проблем, пов’язаних з потраплянням податкових накладних у статус «заблокованих». Хто не зміг потрапити на цей семінар - пропонуємо переглянути його відеозапис

Зупинення реєстрації податкових накладних: відео з семінару ДФСУ

Минуло трохи більше місяця з дати повноцінної роботи автоматизованої системи моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких накладних чи розрахунків в Єдиному реєстрі податкових накладних (СМ КОР). І майже відразу – система показала одну з важливих проблем – потрапляння під критерії ступеня ризиків податкових накладних певної частини представників реального бізнесу.

«Навіть незважаючи на наявність затвердженого фіскальною службою алгоритму дій суб’єктів господарювання у разі блокування податкових накладних, у певних ситуаціях у платників податків трапляються складнощі з розумінням як діяти у такій ситуації. Саме тому ДФС Києва й вийшла з ініціативою в проведенні подібних семінарів. Щоб бізнес мав можливість отримати інформаційну допомогу та, у результаті, вирішити проблеми, пов’язані з роботою СМ КОР», – про це на початку семінару розповіла начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко, під головуванням якої, як і попереднього разу, відбувся захід.

Семінар відразу перейшов у площину практичних запитань та розгляду конкретних ситуацій, з якими зіштовхнулись представники столичного бізнесу.

«Майже 2 години запитань та обговорень різних ситуацій із заблокованими податковими накладними майже на 100 підприємствах – короткий підсумок другого, проте не останнього семінару у столичній ДФС», – підсумувала Людмила Демченко та запевнили, що всі нетипові ситуації із блокуванням податкових накладних будуть узагальнені та передані до Державної фіскальної служби України.

Також, Людмила Дмитрівна нагадала, що у Центрі обслуговування платників ГУ ДФС у м. Києві платники податків міста Києва можуть щоденно (у робочі дні) з понеділка по четвер з 17:00 до 18:00 години та у п'ятницю з 15:45 до 16:45 години отримати інформаційну допомогу фахівців фіскальної служби у разі зупинення податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН. Більше про це у новині>> 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»